Bodrum’un Tarihi ve Turistik Mekanları

En popüler yerler aşağıdaki gibidir.

Bodrum Kalesi ve Su Altı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Kalesi, Türkiye’nin liman kenti Bodrum’da yer alan ve 1402 yılında St. Jean Şövalyeleri tarafından Aziz Peter Kalesi adıyla inşa edilmiş kale. Bodrum’un simgesi haline gelmiş kale, 1960 yılından beri “Sualtı Arkeoloji Müzesi” olarak kullanılmaktadır.

Bodrum kalesi, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 08.30-18.30 saatleri arasında ziyarete açıktır. Giriş ücreti yetişkinler için 30₺’dir. Müze kart ile yılda 2 kez ücretsiz ziyaret edilebilmektedir.

Zeki Müren Sanat Müzesi

Vefatından sonra hayatının son dönemini geçirdiği Bodrum’daki iki katlı evi Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından restore edilerek bir müzeye dönüştürüldü ve 8 Temmuz 2000 tarihinde halkın ziyaretine açıldı. Restorasyon çalışmaları yapılırken sağlığında kullandığı alt kat sanatçının anısına yaşadığı şekilde dizayn edildi ve ziyarete açılmadı. Müze olarak evin üst katı ile ön ve arka bahçeleri ziyarete açıldı.

Müze olarak hizmet veren üst katta Zeki Müren’e ait sahne kostümleri, kendi yaptığı tablolar, aldığı ödüller, plakları, kullandığı takılar, fotoğraflar, hayranlarından gelen mektuplar ve sanatçının yaşamına dair pek çok eser ziyarete açılmıştır. İstanbul’dan gelen pek çok şahsi eşyası da bu bölümde sergilenmektedir.

Evin ön bahçesinde ise uzun yıllar kullandığı arabası ve elinde mikrofonu olan bronz heykeli sergilenmektedir.

Müze pazartesi günü hariç haftanın altı günü 08.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Müze giriş ücreti 15₺ olmakla beraber müze kart sahipleri yılboyu ücretsiz ziyarette bulunabilmektedir.

Bodrum Mausoleium Anıt Müzesi

Antik dünyanın 7 harikasından biri olan Mausoleion; Persler tarafından Karia bölgesine Satrap olarak atanan Hekatomnoslar Sülalesinden olan Maussollos tarafından, kendi adına daha hayatta iken yapımına başlanmış ve ölünce karısı ve aynı zamanda kız kardeşi olan Artemisia tarafından yapımına devam edilmiştir.

Müze 08.30-19.00 saatleri arasında haftanın 7 günü ziyarete açıktır.
Giriş ücreti 50₺

Antik tiyatro

Antik Tiyatro, Klasik çağdaki Bodrum’dan günümüze ulaşabilen tek yapıdır. Bodrum’un ortasındaki Göktepe dağının güney eteklerindeki bu tiyatro, Anadolu’nun en eski tiyatrolarından biridir. 1960’larda bir grup Türk tarafından restore edilen bu tiyatro, (En son restarasyonu Bodrum Belediyesi, Ericsson ve Turkcell işbirliği ile gerçekleştirilmiştir) günümüzde de Bodrum’daki birçok festivale sahne olmaktadır. Tiyatronun ilginç nitelikleri arasında, oyunlardan önce Dionysos uğruna kurbanların kesildiği sunağı ve bazı koltukların arasındaki, belki de gölgelik olarak kullanılmış olabilecek delikler vardır. Her koltuk arasında 40 cm.’lik bir mesafe bırakılmış olan tiyatro 13.000 kişi kapasitelidir.

Tiyatro, pazartesi günleri hariç, haftanın 6 günü 08.30-19.00 arasında ücretsiz olarak ziyarete açıktır.